Google heeft Android For Work aangekondigd, een toevoeging aan zijn mobiele besturingssysteem die bedoeld is voor zakelijk gebruik. De software maakt het onder andere mogelijk om werk en privé gescheiden te houden en biedt betere beveiliging.

Android For Work komt beschikbaar op versie 5.0 en hoger van het mobiele OS, zo laat Google op zijn weblog weten. De software maakt gebruik van de standaard encryptietechnologie die in de nieuwste versie van Android is ingebouwd; die is gebaseerd op SELinux. Zakelijke content is te benaderen via een speciaal 'werkprofiel' dat is geïsoleerd van de rest van de content die op het toestel staat. Zakelijke content kan ook op afstand worden verwijderd door de werkgever, terwijl persoonlijke gegevens gewoon blijven bestaan.

Volgens Google moet het ook mogelijk worden om Android For Work te gebruiken met oudere versies van Android. Dat werkt dan via een speciale app die nog uitgebracht moet worden. Er wordt gebruik gemaakt van een app omdat de werkprofielen die in Android  5.0 en hoger worden gebruikt, niet aanwezig zijn in lagere versies van het mobiele besturingssysteem.

Naast het scheiden van werk en privé is er bij Android For Work een speciale versie van Google Play aanwezig waarmee gemakkelijk zakelijke apps binnengehaald kunnen worden die worden verspreid door de werkgever. Verder zijn er een aantal zakelijke tools standaard ingebouwd, voornamelijk voor e-mail, contacten en agenda.

Google stelt met verscheidene bedrijven samen te werken: de meeste grote smartphonefabrikanten hebben zich achter Android For Work geschaard. Opvallend is dat ook BlackBerry wordt genoemd. Volgens de internetgigant is er integratie met de software van BlackBerry, al zijn vooralsnog geen details gegeven.

Google liet vorig jaar al weten dat er meer zakelijke features in Android zouden komen. Toen kondigde de internetgigant een samenwerkingsverband met Samsung aan, waarbij het met name ging om de integratie van Android met Samsungs beveiligingssoftware Knox.

Tweakers.net

Published On: 26-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht