Google heeft maandag de opvolger gepresenteerd van zijn eigen smartphone Nexus One. Het nieuwe toestel, de Nexus S, is uitgerust met een chip die mobiele betalingen mogelijk maakt.
Geruchten over de telefoon deden al enige tijd de ronde. De Nexus S, die voor het internetbedrijf wordt geproduceerd door Samsung, maakt gebruik van Android 2.3 (‘Gingerbread’), een nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem, die eveneens maandag werd aangekondigd.
De Nexus S is uitgerust met een NFC-chip. Die maakt het onder meer mogelijk om de telefoon te gebruiken voor betalingen in winkels. Ook heeft het toestel, net als onder meer Apples iPhone 4, een tweede camera om mee te videobellen.
De telefoon komt later deze maand in de Verenigde Staten beschikbaar via telecomprovider T-Mobile, en later dit jaar ook in Groot-Brittannië. Over de verkrijgbaarheid in Nederland is nog niets bekend.
NexusAndroid
Tegelijk met de Nexus S kondigde Google de beschikbaarheid aan van Android 2.3. De nieuwe versie van het besturingssysteem heeft onder meer een opgefrist uiterlijk gekregen. Ook zou het systeem sneller en energiezuiniger zijn geworden.
Nexus One
Google lanceerde de Nexus One – gemaakt door HTC – iets minder dan een jaar geleden. Het internetbedrijf verkocht de toestellen aanvankelijk via internet zelf rechtstreeks aan de consument, maar besloot na tegenvallende verkopen om de Nexus One via telecombedrijven aan te bieden. In Nederland is het toestel verkrijgbaar via Vodafone.
Wel kunnen programmeurs die software ontwikkelen voor Android de Nexus One nog rechtstreeks via Google aanschaffen. Het bedrijf wil met de Nexus-telefoons zorgen dat Android-ontwikkelaars altijd over snelle en moderne hardware kunnen beschikken.
 
http://www.nu.nl/internet/2395764/google-presenteert-nieuwe-telefoon.html

Published On: 07-12-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht