Google bouwt vermoedelijk aan een eigen versie van Flipboard, genaamd Google Propeller. De applicatie zal voor zowel iPad als Android-tablets beschikbaar zijn.

Techblogger Robert Scoble meldde via Google+ het gerucht op basis van een connectie binnen Google. Volgens de bron van Scoble ziet de applicatie er tot dusver 'mind blowing' uit.

Met de app gaat Google de concurrentie aan met soortgelijke apps als Flipboard, Zite en Pulse. In tegenstelling tot Flipboard zou Propeller zowel te gebruiken zijn op de iPad als Androidtablets.

Flipboard-killer?

Google probeerde Flipboard vorig jaar nog over te nemen. Tijdens de onderhandelingen zou Google gemeld hebben dat bij weigering van de overname, de zoekgigant een eigen Flipboard-killer zou ontwikkelen. Flipboard weigerde de deal om onafhankelijk te blijven en werd dat jaar verkozen tot iPad App of the Year.

Sociale nieuwsapps, zoals Flipboard, verzamelen content van sociale netwerksites en RSS-readers en presenteren de berichten op een magazineachtige wijze. Flipboard is sinds de lancering gegroeid tot 3,5 miljoen gebruikers met 550 miljoen 'flips' per dag. In april dit jaar werd de waarde van Flipboard nog geschat op 200 miljoen dollar.

www.webwereld.nl

Published On: 20-09-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht