Systeembeheerders kunnen via Google Apps encryptie op afstand aanzetten op Android-toestellen of de locatie van die apparaten bepalen. Android wordt klaargestoomd voor zakelijk gebruik.

Google heeft eind vorige week de nieuwe beheerfuncties voor Android-apparaten via Google Apps bekendgemaakt. Naast locatiebepaling en encryptie kunnen zakelijke beheerders ook op afstand een beltoon afspelen of de toegangscode voor het lockscreen resetten. Voor het inschakelen van encryptie op afstand is een apparaat met Android 3.0 vereist. Alleen nieuwe tablets als de Motorola Xoom werken al met deze Honeycomb-versie van Android. Telefoons met Android 3.0 komen er voorlopig nog niet.

Voor Android zijn al wel langer apps van derden beschikbaar met ongeveer dezelfde functies. Apple heeft achterhalen van de locatie van iOS-apparaten sinds vorig jaar gratis mogelijk gemaakt via zijn app Find My iPhone or iPad.

Mobiele gids met collega's
Ook nieuw is de app Google Apps Lookup, waarmee het makkelijker is om mensen binnen organisaties te vinden. Lookup laat gebruikers zoeken op een naam of mailadres waarna het mogelijk is om met één druk op het touchscreen deze persoon te bellen of een e-mail, chatbericht of sms te sturen.

Lookup gebruikt informatie uit de Google Apps-directory. Systeembeheerders moeten de optie 'Shared contacts' in het instellingenscherm aanvinken voordat medewerkers Lookup kunnen gebruiken. De functie werkt op apparaten met Android 2.1 of later.

Webwereld

Published On: 11-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht