Google is bezig met het testen van een nieuwe website voor de bekende zoekmachine. Mogelijk komt er (nog) meer witruimte in de website en worden de kleuren aangepast.

Dat schrijft PC World maandag. Google bevestigt dat het gaat om een zogenaamde A/B-test waarbij het grootste deel van de gebruikers de oude website ziet, maar een klein deel alvast een testversie onder ogen krijgt.

Door de testversie van de pagina alvast te presenteren aan gebruikers, kan duidelijker worden opgemaakt wat de gevolgen zijn.

Varianten

In de nieuwe versie zou meer witruimte op de pagina worden ingedeeld. Zo zit er meer ruimte tussen en naast de zoekresultaten, meldt ook Stateofsearch.com. Nadeel hiervan is dat er minder resultaten op één pagina passen.

In sommige varianten worden links niet meer onderstreept en zijn de kleuren van Google een stuk minder fel. Bovendien zouden resultaten gescheiden worden door een stippellijn.

Integratie

PC World suggereert dat de veranderingen te maken hebben met het integreren van andere functies in de website, zoals Google Voice. Ook het gebruik van nieuwe advertenties zou een reden voor aanpassing van de zoekmachine kunnen zijn.
http://www.nu.nl/internet/2510838/google-test-nieuwe-lay-out.html

Published On: 10-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht