Google voegt applicatiewinkel Android Market, muziekdienst Google Music, digitale boekenwinkel Google eBookstore en de filmdienst van het bedrijf samen in een nieuwe dienst met de naam Google Play.

Dat laat de zoekgigant dinsdagavond (Nederlandse tijd) weten. In Google Play kunnen gebruikers films, muziek, apps en boeken downloaden, kopen en opslaan.

Vervolgens is alle content op diverse apparaten te raadplegen omdat alles in de cloud wordt opgeslagen. Zo is het mogelijk een film te starten op een smartphone en hem vervolgens af te kijken op een laptop.

Gebruikers van Androidtoestellen zullen binnenkort een update ontvangen van Android Market naar Google Play.

Beschikbaarheid
In principe brengt Google Play dus weinig nieuws, het is een verzameling van al bestaande diensten van Google die bovendien veelal niet in Nederland beschikbaar zijn. Zo is het niet mogelijk om films, muziek en boeken te kopen in Nederland.

Muziek is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Boeken en films kunnen aangeschaft worden in Canada en het Verenigd Koninkrijk, in Australië gaat het alleen om films en in Japan alleen om boeken.

Wanneer de diensten eventueel naar Nederland komen is niet bekend.
http://www.nu.nl/internet/2757507/google-voegt-film–muziek–en-applicatiewinkel-samen.html

Published On: 07-03-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht