KPN heeft te maken met een flinke storing in het 3G-netwerk. Niet alleen in Nederland, maar ook toeristen in het buitenland klagen. De storing was uiteindelijk dinsdagochtend vroeg verholpen.

De eerste meldingen van KPN-abonnees over de storing waren al redelijk vroeg in de middag. De gehele middag stapelden meldingen zich op en op dit moment (21.00 uur) wordt er nog steeds geklaagd, onder meer op Twitter. Opmerkelijk is dat KPN op zijn storingspagina niets meldt.

Volgens storingsoverzicht.nl heeft het mobiele internet niet alleen problemen in Nederland, maar ook in Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De site zegt dat een mogelijke oorzaak is "een foutieve wijziging in het systeem" van KPN. Een woordvoerster van het telecombedrijf zegt echter van geen storing te weten.

Update 21.49: De woordvoerster van KPN zegt na enig uitzoekwerk in de organisatie dat de storing voortkomt vanuit "een reset van een node om 15.00 uur. Daardoor moet het netwerk weer opstarten en dat kost tijd. Vooral omdat het zeer druk is, neemt het een langere tijd in beslag. De verwachting is dat het tegen middernacht opgelost is en iedereen weer verbinding kan maken."

De storing treft deels ook abonnees van Hi, Telfort en MVNO's die van het KPN-netwerk gebruik maken. De storing had tevens effect op het gsm-verkeer en de vaste internet- en telefoonlijnen.

Update 01.31: Nog steeds is er in grote delen van het land geen mobiel internet mogelijk via het KPN-netwerk, ondanks de verwachting van KPN dat de storing nog voor middernacht zou zijn opgelost. Abonnees en prepaid klanten merken nog steeds een haperende of weigerende verbinding.

Update 9.27: Het netwerk van KPN lijkt weer naar behoren te werken.

Webwereld

Published On: 19-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht