Hackers hebben op veilingsite eBay toegang gehad tot een database met gebruikersgegevens. Daarbij zijn onder andere versleutelde wachtwoorden buitgemaakt. Ebay vraagt aan al zijn gebruikers om hun wachtwoord te wijzigen.

De aanval op de database zou ergens tussen eind februari en begin maart plaats hebben gevonden nadat de hackers inloggegevens van een medewerker hadden bemachtigd. De hackaanval zou echter pas twee weken geleden door eBay zijn ontdekt. Naast versleutelde wachtwoorden kregen de aanvallers ook toegang tot e-mailadressen, huisadressen, geboortedata, gebruikersnamen en telefoonnummers.

Volgens de veilingsite zijn er naar alle waarschijnlijkheid geen creditcardgegevens gestolen. Ook claimt het bedrijf dat er geen aanwijzingen zijn dat de gestolen data gebruikt is bij verdachte transacties op zijn veilingplatform.

Ondanks dat de wachtwoorden in de database waren versleuteld, kunnen aanvallers pogen deze alsnog te kraken. Ebay heeft daarom besloten om al zijn 112 miljoen gebruikers te vragen hun wachtwoord te wijzigen. Ook waarschuwt de veilingsite om niet te kiezen voor een wachtwoord dat al op andere websites wordt gebruikt, een gewoonte die ondanks de gevaren nog voor veel internetgebruikers van toepassing is. Dochterbedrijf PayPal had al eerder aan zijn gebruikers verzocht om hun wachtwoord te wijzigen.

tweakers.net

Published On: 21-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht