Toshiba komt met een harde schijf die zichzelf kan vernietigen indien onverlaten pogen toegang te krijgen tot de data. De gebruiker kan vooraf instellen in welke gevallen de schijf zich moet wissen.

De disk kan vooraf zo worden ingesteld dat hij op verschillende manieren in variabele scenario’s data beschermt of (deels) vernietigt. Bij het opstarten van het apparaat waarin het wordt gebruikt, brengt het systeem de gebruiker in een authenticatieproces. Als dat niet goed wordt doorlopen, neemt de harde schijf maatregelen, afhankelijk van de instellingen die van te voren zijn bepaald.

Cryptografisch wissen
De actie die de harde schijf dan neemt kan variëren van het simpelweg blokkeren van de toegang, tot het cryptografisch wissen van gespecificeerde blokken van data. Cryptografisch wissen is het proces waarbij de sleutels om versleutelde data weer te ontsleutelen worden gewist, zodat de data “voor altijd” versleuteld blijft. De meest verregaande beschermingsactie is die versleutelde data ook nog eens te wissen.

De nieuwe harde schijven gebruiken het AES 256 encryptie-algoritme. De technologie om data te wissen is via de Opal Storage Specification van Trusted Computing Group. De Opal opslagspecificatie laat gebruikers een beleid formuleren om toegang tot data veilig en betrouwbaar te maken.

Een vreemd systeem
Een van de instellingen is bijvoorbeeld het herkennen van "vreemde systemen", in geval de harde schijf uit het originele systeem is gehaald en in een ander systeem wordt geplaats. Bij het aanzetten van het systeem, doet de harde schijf een check. Wordt het systeem niet herkend, dan voert de schijf de van te voren ingestelde beschermingsactie uit.

De harde schijven van 160 GB tot 640 GB groot kunnen worden gebruikt in computers, printers, multifunctionals, maar ook in kassasystemen of medische en financiële systemen.

Webwereld

Published On: 14-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht