Windows 10 krijgt dezelfde hardware-eisen als Windows 8 en 8.1. Dat betekent dat alle pc's die Windows 8 draaien volgend jaar ook Windows 10 aankunnen.

Dat blijkt uit een tweet van Frank Shaw, hoofd communicatie van Microsoft. Microsoft onthulde Windows 10 dinsdagavond en maakte bekend dat het nieuwe besturingssysteem medio 2015 beschikbaar zal zijn.

Volgens Shaw hoeven mensen de eventuele aankoop van een nieuwe pc niet uit te stellen tot Windows 10, omdat alle apparaten die op Windows 8 of 8.1 draaien ook genoeg kracht hebben voor Windows 10.

 

Specificaties

De hardware-eisen van beide systemen zijn exact gelijk en dat betekent dat er in ieder geval een processor van 1 GHz in de pc moet zitten met ondersteuning voor de technologieën PAE, NX en SSE2. Bovendien is er minimaal 1 GB aan werkgeheugen nodig bij de 32 bit-versie van Windows of 2 GB bij de 64 bit-variant.

Verder moet er 16 GB (32 bit) of 20 GB (64 bit) aan opslagcapaciteit aanwezig zijn en moet er minimaal een grafische kaart inzitten met ondersteuning voor DirectX 9.

 

Universele apps

Microsoft maakte in een blogpost na de aankondiging van Windows 10 ook bekend dat het besturingssysteem universele apps zal gaan ondersteunen. Dat betekent dat ontwikkelaars nog maar één app hoeven te maken voor Windows-tablet, Windows-pc's en Windows-telefoons.

De app kan een ander ontwerp of andere functionaliteiten krijgen op de diverse apparaten. Dergelijke universele apps kunnen nu al worden gemaakt, maar Windows 10 wordt na de lancering ook het besturingssysteem op Windows-telefoons waar Windows Phone nu nog een apart systeem is. 

Nu.nl

Published On: 01-10-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht