Hitachi heeft op de Ceatec 2011-beurs in Tokio technologie getoond om een realtime-3d-hologram op een voorwerp te projecteren. Het systeem detecteert verplaatsing van het voorwerp en past de projectie daarop aan.

De op de Ceatec-beurs getoonde technologie is een verdere ontwikkeling van Hitachi's Transpost-hologramprojectietechnologie, die al verschillende jaargangen van de Ceatec achter de rug heeft. De nieuwste variant kan niet alleen een 3d-hologram afbeelden op een voorwerp. Volgens Tech-On kan het ook het onderwerp volgen als dit wordt verplaatst en de projectie aanpassen en laten meebewegen.

Het systeem is opgebouwd uit 24 projectoren die gebruikmaken van verschillende lenzen en halfdoorlatende spiegels. Het 3d-hologram is zonder speciale bril te zien en daarmee geschikt voor onder meer reclameborden, ontwerpverificatie en medische training.

De gebruikte Full-Parallax 3D-displaytechnologie werd vorig jaar al op de Ceatec-beurs getoond, maar Hitachi heeft dit jaar de diepteresolutie met 1,6x verbeterd. De technologie heeft een horizontale kijkhoek van zestig graden, terwijl in het verticale vlak dertig graden als maximum geldt.

""

Tweakers

Published On: 03-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht