Microsoft heeft de migratieslag van Hotmail-gebruikers naar de e-maildienst Outlook.com voltooid. Hotmail is daarmee met pensioen gestuurd en Outlook.com neemt het stokje over.

Na 17 jaar komt er een einde aan MSN Hotmail. Microsoft heeft de laatste Hotmail-accounts overgezet naar Outlook.com en daarmee komt er nu definitief een eind aan de oude e-maildienst Hotmail. Gebruikers die zijn gemigreerd blijven hun oude adres en gegevens gebruiken, maar komen in de Outlook.com-omgeving terecht.

Forse migratieslag

In een blogpost laat Microsoft-manager Dick Graddock weten dat nu de migratie is voltooid Outlook.com in totaal 400 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan 125 miljoen via een mobiel apparaat. Met de migratieslag was volgens hem 150 petabyte aan e-mails, contactgegevens en andere data gemoeid.

Tijdens de migratie kampte Microsoft met meerdere storingen in zijn diverse e-maildiensten. Een aantal van deze problemen deed zich tegelijk voor met de migratie. Een langdurige storing in maart was volgens Microsoft het gevolg van een oververhit datacenter. Over eerdere storingen deed de softwaregigant geen uitspraken.

Meer SkyDrive

Een van de voordelen die Outlook.com biedt is de directe integratie met cloudopslagdienst SkyDrive. Microsoft heeft deze feature gisteren nog verder opgepoetst, waardoor bij het koppelen van bestanden aan e-mails het makkelijker te zien is of ontvangers gerechtigd zijn om de bestanden te openen. 

Webwereld

Published On: 03-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht