Bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office zijn zes nieuwe merknamen geregistreerd door HP. Al deze merknamen hebben te maken met de Touchpad-tablets van HP. Bij één van de namen gaat het waarschijnlijk om een 7 inch model van de Touchpad.

TouchPadFlex, TouchPadPro, TouchPadTwin, TouchPadGeo, TouchPad7 en TouchPadGo zijn de zijn de namen die het bedrijf heeft geregistreerd, aldus Unwiredview. HP heeft naast de 9,7 inch Touchpad nog geen andere tablets aangekondigd maar het is niet onwaarschijnlijk dat dit op een later tijdstip wel zal gebeuren.


""

Eén van de zes namen valt in het bijzonder op, namelijk de TouchPad7. Het is mogelijk dat het cijfer de grootte van het beeldscherm aangeeft, namelijk 7 inch, maar helemaal zeker is dit nog niet, HP weigert namelijk net als veel andere bedrijven om te reageren op geruchten. In januari lekte het 9,7 inch model uit en in de documenten werd ook gesproken over een 7 inch model met de naam Opal. Waarschijnlijk gaat het hier om de TouchPad7.

Het 9,7 inch model dat per 1 juli verkrijgbaar zal zijn in enkele landen, helaas niet in Nederland, wordt aangedreven door een 1,2GHz-Qualcomm-soc processor met 1GB werkgeheugen en zal in zowel 16- als 32GB op de markt komen. De tablet zal draaien op het WebOS-besturingssysteem wat in handen van HP kwam, toen het Palm vorig jaar overnam. Wanneer de TouchPad in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend gemaakt.
Techzine

Published On: 17-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht