HP heeft een wereldwijde terugroepactie ingesteld voor netsnoeren die in brand kunnen vliegen. Wie over een kwetsbaar netsnoer beschikt, krijgt zo snel mogelijk een nieuw exemplaar, belooft de Amerikaanse fabrikant.

Het desbetreffende netsnoer is tussen september 2010 en juni 2012 meegeleverd met notebooks en docking-stations die onder de vlag van HP en Compaq zijn verkocht. Wie over een netsnoer met het opschrift 'LS-15' beschikt, kan hem kosteloos laten vervangen, al zijn niet alle netsnoeren met dat opschrift ook daadwerkelijk gevaarlijk.

Het netsnoer is volgens HP voor zover bekend 29 keer oververhit geraakt; in twee gevallen liepen mensen daarbij licht letsel op. Het bedrijf adviseert klanten daarom om het snoer niet langer te gebruiken. Wie een nieuw exemplaar aanvraagt, krijgt dat in de meeste gevallen binnen drie à vijf dagen, maar het kan in sommige gevallen tot tien dagen duren voordat het nieuwe snoer binnen is.

Het bedrijf benadrukt verder dat het netsnoer geen gevaar vormt voor oververhitting van de notebook zelf; het probleem zit alleen in het snoer. Dat betekent volgens het bedrijf ook dat laptops geen schade hebben kunnen oplopen door gebruik van het onveilige exemplaar.

Klik hier om een nieuw netsnoer aan te vragen bij HP.

"HP

tweakers.net

Published On: 28-08-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht