HTC heeft in een tussenvonnis bakzeil gehaald in een rechtszaak tegen Apple. HTC beschuldigt Apple ervan vier patenten te schenden. De rechter oordeelt in het voordeel van Apple.

Een rechter van de International Trade Commission (ITC) concludeert dat Apple´s producten geen inbreuk maken op de vier HTC-patenten. Hij is tot deze beslissing gekomen in een tussenvonnis voor de ITC-aanklacht van HTC. Daarbij eist dat bedrijf een importverbod op iPhones, iPads en iPods. De ITC velt op 17 februari het eindoordeel in deze rechtszaak.

'Zwakke patenten'
HTC claimt dat Apple patenten schendt met betrekking tot energiebeheer en telefoneren (het opslaan en kiezen van telefoonnummers). Volgens patent-expert Florian Mueller heeft de zaak van HTC weinig kans van slagen: "De patenten zien er zwak uit. (…) en ik betwijfel of ze een serieuze bedreiging voor Apple zijn. Toen HTC de aanklacht indiende, was de patentpositie [van het bedrijf – red.] erg zwak en leek het meer op een uiting van de wil om te vechten."

HTC is zelf nog optimistisch over de zaak. Hoofd juridische zaken Grace Lei mailt naar techsite CNET dat het tussenvonnis slechts een kleine gebeurtenis is in het licht van alle lopende rechtszaken. "We weten zeker dat we een sterke zaak hebben in dit ITC-proces en zijn goed voorbereid om onze intellectuele eigendommen te beschermen", aldus Lei.

Patentoorlog Apple, HTC, Google
Apple heeft HTC in maart dit jaar aangeklaagd voor het schenden van twintig smartphone- en softwarepatenten. Die octrooien zijn onder meer op de notificatie- en Sense-interface die HTC zelf voert bovenop Android. Apple is daarover via een eerder ITC-tussenvonnis in het gelijk gesteld.

Na het tussenvonnis heeft Google zich bemoeid met het gevecht en de positie van HTC versterkt met nieuwe patenten. De ITC, die gemachtigd is om de import van producten te verbieden, doet binnenkort ook in deze zaak uitspraak.Webwereld

Published On: 19-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht