HTC is Samsung en Apple voorbijgegaan als grootste leverancier van smartphones in de Verenigde Staten. HTC profiteerde vooral van een dip in de vraag naar iPhones.

HTC veroverde 10 procent extra marktaandeel en heeft nu 24 procent van de grootste smartphonemarkt ter wereld. Samsung volgt met 21 procent marktaandeel. Daarmee bevestigen de twee leveranciers de marktdominantie van het besturingssysteem Android.

Doordat consumenten in de afgelopen maanden wachtten op de nieuwe iPhone, vielen de verkopen van Apple's smartphone terug. Apple heeft nu 20 procent van de Amerikaanse markt. De drie hebben een grote voorsprong op andere leveranciers. De vierde in de markt is Research in Motion, dat het marktaandeel van zijn BlackBerry zag terugvallen naar 9 procent. Vorig jaar had RIM nog een kwart van de markt in handen.

Goede banden met telco's

HTC profiteert van de goede banden met de Amerikaanse telco's, schrijft het financieel persbureau Bloomberg. Voor elke telco heeft HTC een ander model. Maar voor het lopende kwartaal voorspelt HTC een daling in de afzet van de eigen smartphones, terwijl Apple nu met zijn nieuwe iPhone 4S is gekomen en Samsung eveneens een nieuwe reeks modellen op de markt brengt.

Nokia heeft nauwelijks nog een aandeel in de verkopen van smartphones in de Verenigde Staten, omdat het zich eerder dit jaar juist had teruggetrokken uit de Amerikaanse markt. Maar de Finnen maken zich op voor een terugkeer, zo blijkt uit de woorden van ceo Stephen Elop. Dat moet begin volgend jaar gebeuren met toestellen die draaien op Windows Phone 7.

http://webwereld.nl/nieuws/108431/htc-verslaat-apple-en-samsung-in-de-vs.html

Published On: 02-11-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht