Net als bij Windows 8 blijken ook alternatieven voor het Startmenu van Window 10 zeer populaire downloads. Maar hoe kan dat: Microsoft bracht dat menu toch juist terug?

Toen Windows 8 geen Startmenu bleek te hebben, duurde het niet lang voordat de alternatieven je om de oren vlogen. Gebruikers waren allerminst blij met de keuze van Microsoft en wilden hun vertrouwde oproepmenu terug, een geschiedenis die zich ook bij Windows 8.1 nog eens herhaalde.

Microsoft beloofde plechtig dat het geluisterd had naar de kritiek. In Windows 10 zou het Startmenu in volle glorie terugkeren. Geen irritant ModernUI-Startmenu maar één zoals de Windows-gebruiker die 17 jaar lang kende vóór de introductie van het impopulaire Windows 8.

Hekel aan tegels?

Maar als we Brad Wardell, maker van tegelloze Windows 10-Startmenu's, moeten geloven gaat dat wederom de verkeerde kant op. Hij beweert tegenover Windows Central dat de bèta van Start10 bijna net zo populair is als destijds bij Windows 8. "Het zit in deze fase op ongeveer tweederde van Start8. Qua downloads gaat het bij Start10 om 15.000 tot 20.000 per dag, tegenover 20.000 tot 25.000 per dag bij Start8 op dit punt", aldus Wardell.

Maar waarom, het Startmenu was toch terug? Volgens Wardell komt het omdat gebruikers niet van Microsofts Live Tiles houden. Die zouden teveel doen denken aan advertenties. Zij zijn daarom zelfs bereid opnieuw te betalen voor hun 'ouderwetse' Start10 menus.

 

Webwereld

Published On: 05-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht