iDeal is het populairste online betaalmiddel voor Nederlandse internetgebruikers, dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Driekwart van de Nederlanders betaalt hiermee zijn of haar online aankopen, gevolgd door betaling achteraf en automatisch incasso.

Consumenten gebruiken de creditcard vaak bij bestellingen van buitenlandse sites. Vrouwen lijken wantrouwiger te zijn dan mannen en betalen vaker via betaling achteraf met een overschrijving.

Internetbankieren
Inmiddels doet 97% van de bevolking aan internetbankieren. Ondanks de toename van internetbankieren controleert maar liefst een kwart van de mensen niet goed of het webadres bij het afrekenen wel veilig is en begint met https.

Bijna 30% controleert niet of bijvoorbeeld de naam van de bank wel juist gespeld is bij het internetbankieren en de helft van de ondervraagden weet niet of zij überhaupt een valse email van de bank kunnen herkennen. Op Laatjeniethacken.nl plaatste de Bond een quiz waar consumenten kunnen kijken of ze de verschillende vormen van internetfraude kunnen herkennen.
http://www.security.nl/artikel/35130/1/iDeal_populairste_online_betaalmiddel.html

Published On: 17-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht