Betaaldienst iDeal is voortaan ook via de mobiele telefoon te gebruiken. Dat heeft de bank ING bekendgemaakt. De Rabobank voerde eerder ook al tests uit met iDeal Mobiel, maar ING heeft nu een mobiele website voor de dienst live gezet.

Voor de mobiele website is de lay-out van iDeal aangepast. De schermen zijn anders ingedeeld en de knoppen zijn groter gemaakt, zodat ze makkelijker met een touchscreen te gebruiken zijn. De mobiele versie werkt verder hetzelfde als de desktopversie. Op de site van een webwinkel klikt de gebruiker bij 'betalingsmethode' op iDeal. Hij wordt dan automatisch naar de mobiele versie geleid. Webwinkeliers en gebruikers hoeven niets in te stellen om de mobiele versie te kunnen gebruiken, zegt de bank.

De mobiele versie van iDeal zat er al een tijdje aan te komen. De Rabobank deed in de afgelopen maanden tests met een versie van iDeal in een iPhone-app. Bij de conclusie zei de Rabobank dat gebruikers het liefste iDeal Mobiel willen gebruiken via een update van de eigen app van de bank. Bij de tests was de functionaliteit niet te gebruiken in de app voor Android. Wanneer de app van de Rabobank publiekelijk beschikbaar komt, is onduidelijk.

IDeal is een initiatief van de gezamenlijke banken en is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een veelgebruikte methode om te betalen op internet. Bij iDeal wordt de gebruiker geleid naar een pagina van de eigen bank, waar de transactie op dezelfde wijze plaatsvindt als bij het normale internetbankieren; bij ING is dat met een tan-code, vaak per sms, bij veel andere banken werkt dat met een apparaat dat codes genereert.

http://tweakers.net/nieuws/78727/ing-introduceert-mobiele-versie-ideal.html

Published On: 13-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht