Als ING-klanten vanaf een 'vreemde' pc willen internetbankieren moeten ze vanaf december eenmalig een extra PAC-code invoeren na het inloggen. Dit moet fraude vanuit het buitenland tegengaan.

ING bank schroeft de beveiliging van het internetbankieren op om cybercriminelen die vanuit het buitenland rekeningen plunderen de pas af te snijden.

Vanaf begin december zullen klanten bij het inloggen soms een extra code moeten invoeren, de zogenaamde Persoonlijke Authenticatie Code, kortweg PAC-code. Die bestaat uit drie letters en drie cijfers en wordt net als een TAN-code per sms verstuurd of opgestuurd op een lijst.

Extra check vanaf nieuw device

Het systeem van ING zal alleen om de extra code vragen als de klant inlogt vanaf een apparaat dat door deze klant niet vaak of helemaal nooit is gebruikt voor internetbankieren. Dat kan een mobiel, tablet, werkcomputer of pc in het buitenland zijn.

De PAC-code moet voorkomen dat cybercriminelen die inloggegevens hebben bemachtigd kunnen inloggen vanaf een vreemde pc. De klant kan op deze manier echter wel vanaf elk apparaat internetbankieren.

"Met de PAC-code kunnen we indien nodig extra verifiëren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn", aldus Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet van ING. De bank voert de PAC-code in voor zowel particulieren als zakelijk klanten.

Een dergelijk systeem is reeds gangbaar bij verschillende online diensten zoals webmail en sociale netwerken.

PIN-verificatie bij concurrenten

Tot nu toe is voor het inloggen bij ING de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord afdoende. Dit in tegenstelling tot andere banken, waar bij het inloggen altijd een extra verificatie plaatsvindt door het uitwisselen van tokens en het invoeren van de PIN-code, behalve bij mobiel internetbankieren.

Webwereld

Published On: 21-11-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht