Intel heeft voor de Nederlandse markt de nieuwe tweede generatie Core vPro-processoren voor zakelijke notebooks en desktops geïntroduceerd. Het gaat om de Core i5 and Core i7 Intel vPro processoren. De nieuwe processoren hebben functies voor geïntegreerde beveiliging, beheer of afstand en desktopvirtualisatie voor onder andere Citrix, VMware en Windows.

Ict-dienstverleners en service providers kunnen met de Core vPro-technologie op afstand problemen oplossen, zoals het verwijderen van virussen op pc's. Dat kan op elk merk besturingsplatform of harde schijf. De oplossing bestaat uit een keyboard video mouse (kvm), beheer op afstand met ondersteuning van HD-video en schermformaten. De kvm zorgt voor snellere responsetijden van desktops.
Verder bevat vPro grafische kaarten voor een betere resolutie. De Intel Core vPro-processoren ondersteunen alle virtualisatieplatformen, zoals van VMware, Microsoft en Citrix. Tevens zijn de processoren geschikt voor cloud computing, zowel public en private.

Tablets en smartphones
Intel CorevPro ondersteunt het dataverkeer tussen het datacenter en mobiele apparatuur die mobiele werknemers gebruiken, zoals tablets en smartphones. De processors bieden tevens een gehoste configuratie. Hierdoor kan vPro op een simpele manier worden geconfigureerd en kunnen diverse systemen tegelijkertijd worden uitgerold.

Turbo Boost
Intel zegt dat zijn tweede generatie Core vPro productportfolio twee keer zo snel kan meerdere handelingen kan uitvoeren, data-encryptie vier keer sneller kan uitvoeren en applicaties meer dan 50 procent sneller kan laten draaien. Core vPro maakt hierbij gebruik van de geïntegreerde Turbo Boost Technology 2.0.
Deze functie zorgt ervoor dat automatisch een optimale prestatiebalans wordt gezocht tussen de processorkernen en processor graphics, waarmee gebruikers direct extra snelheid krijgen wanneer dat nodig is. vPro is ook geïntegreerd met de Intel Hyper-Threading technologie, waardoor hele core twee opdrachten in één keer kan uitvoeren.

Windows 7
Core vPro kan verder worden gebruikt voor migratietrajecten naar Windows 7 en ondersteunt hierbij zaken zoals beveiliging van data, het verhogen van de productiviteit en onderhoud. Zo levert de fabrikant bij de vPro de Anti-Theft Technology 3.0, waarmee via het gps-systeem gestolen notebooks of smartphones kunnen worden opgespoord.
Ook heeft het de Anti-Theft een stand-by protectietool. Nieuwe wachtwoorden en encryptie kunnen worden toegepast op een pc die slechts maar stand-by hoeft te staan. Intel levert zijn Anti-Theft technologie onder andere aan organisaties, zoals de gezondheidzorg en advocatenkantoren, die veel gevoelige data opgeslagen hebben.

Advanced Encryption Standard (AES)
vPro is geschikt voor beveiligen van tablets en smartphones die zakelijke gebruikers zelf kopen en naar hun werk meenemen. De fabrikant levert daarvoor de AES-NI technologie dat processen voor coderen en decoderen met Advanced Encryption Standard (AES) encryptie versnelt.
Computable

Published On: 25-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht