Intel waarschuwt dat Windows 8 voor ARM-processors, waarvan mogelijk vier verschillende versies zullen uitkomen, geen legacy-software kan draaien. Ook kan er volgens de chipfabrikant fragmentatie in de Windows-markt ontstaan.

Volgens Intel-ceo Paul Otellini zullen bedrijven die de ARM-versies voor Windows 8 bouwen, miljarden dollars kwijt zijn. Otellini stelde tijdens een bijeenkomst voor analisten dat er niet slechts één ARM-versie van Microsofts besturingssysteem op de markt zal komen, maar dat er vier verschillende versies zullen verschijnen. Dit is volgens de Intel-baas nodig, omdat Windows op verschillende ARM-chips en -socs moet kunnen draaien.

Microsoft heeft nog geen informatie vrijgegeven over de ARM-chipsets die ondersteuning krijgen. Volgens Intel zal de Windows 8-versie voor x86-processors, dankzij een Windows 7-compatibility mode, ook oudere software kunnen draaien, terwijl vooral de ARM-versies voor tablets niet met legacy-Windows-applicaties overweg kunnen. Overigens zal Windows 8 voor ARM wel op x86-machines kunnen draaien.

Intel gaf ook meer informatie over de plannen voor het integreren van nieuwe beveiligingslagen in zijn processors. De chipfabrikant wil in het derde kwartaal aanvullende software van het onlangs ingelijfde McAfee op de markt brengen om deze beveiligingsfeatures te kunnen gebruiken. Volgens Intel werken de beveiligingssystemen op een lager niveau dan OS-code, waardoor malware beter zou kunnen worden bestreden.

Tweakers

Published On: 18-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht