Microsoft brengt de definitieve versie van IE10 na lang wachten uit voor Windows 7-gebruikers. Snellere laadtijden en ondersteuning voor webstandaarden zijn de wapens van keuze.

IE10 voor Windows 7 is vanaf woensdag te downloaden in 95 talen, inclusief het Nederlands.
Microsoft wil graag dat zoveel mogelijk mensen overschakelen naar de nieuwe versie en zal de browser in de komende weken als een automatische update toevoegen voor gebruikers van Windows 7 met Service Pack 1 en/of Windows Server 2008 R2.

Omdat volgens cijfers van Net Market Share Data nog altijd 55 procent van de wereldwijde internetgebruikers met IE surft, zal dus een volksverhuizing plaatsvinden.

Een andere belangrijke wijziging is dat de Do Not Track-header standaard zal zijn ingeschakeld. Deze privacybescherming vraagt websites om IE10-surfers niet te volgen, al wordt deze beslissing fel bekritiseerd in de reclame- en softwarewereld.IE10 was al de vaste browser naar keuze voor alle toestellen met Windows 8 en Windows RT. Net als deze versie is de nieuwe Microsoft-browser geoptimaliseerd voor touchscreens, al is dat voor het gros van de Windows 7-gebruikers nauwelijks relevant. In tegenstelling tot de Windows 8/Windows RT-versie zit de adresbalk van boven, zoals Windows-gebruikers al jaren gewend zijn.

Microsoft beweert dat IE10 op Windows 7 tot 20 procent snellere laadtijden laat zien dan zijn voorganger. Ook worden 30 nieuwe webstandaarden ondersteund die IE9 niet op de gastenlijst had staan, waaronder de nieuwste versies van HTML5, CSS3 en DOM.

Microsoft introduceerde de eerste proefversie van IE10 voor Windows 7 in april 2011, rond dezelfde tijd dat IE10 voor Windows 8 het eerst te zien was. Het duurde vervolgens tot november 2012 voor de publieke bètaversie op het toneel verscheen.

ZDNet.nl

Published On: 08-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht