Alleen de browsers Chrome en Safari groeiden wat betreft marktaandeel in de maand oktober. Zowel marktleider Internet Explorer als nummer twee Firefox moesten inleveren.

Dat blijkt uit de cijfers van statistiekenverzamelaars Statcounter en Net Applications.

Uit de gegevens van Stacounter blijkt dat Internet Explorer met 0,6 procentpunt zakt naar een marktaandeel van 49,2 procent. Firefox verliest bijna 0,3 procentpunt en komt uit op ruim 31,2 procent.

Grote winnaar is voor de zoveelste maand op rij Chrome van Google. Deze browser, die een jaar geleden nog slechts 4 procent marktaandeel had, heeft nu 12,4 procent van de markt in handen. Een groei van bijna 1 procentpunt vergeleken met vorige maand. Ook Safari steeg licht naar 4,56 procent.

Verschil in cijfers

Opvallend is het verschil tussen de cijfers van Statcounter en die van Net Applications. Volgens laatstgenoemde komt Internet Explorer nog altijd uit op een wereldwijd marktaandeel van 59,26 procent. Wel moest IE ook volgens Net Application inleveren ten opzichte van een maand eerder.

Firefox komt na een verlies van ruim 0,1 procentpunt uit op 22,8 procent. Safari stijgt volgens deze cijfers licht naar 5,3 procent. Chrome is ook bij Net Applications de grote winnaar. Met ruim een half procentpunt winst komt de browser van Google uit op een marktaandeel van 8,5 procent.

Nederland
Ook in Nederland zijn Chrome en Safari de enige die groeien, aldus Statcounter. Opvallend is dat Internet Explorer ondanks een constant verlies sinds het begin van 2010, nog steeds ruim 63 procent van de markt in handen heeft.

Firefox volgt op gepaste afstand met 19,7 procent en Chrome staat op 10,5 procent marktaandeel.

http://www.nu.nl/internet/2368707/internet-explorer-en-firefox-verliezen-terrein.html

Published On: 02-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht