Nederland blijft resideren in de lijst van landen met de snelste internetverbindingen. Dit jaar is ons land terug te vinden op de zesde plaats, met een gemiddelde internetsnelheid van 8,6 Mbps. Dat is 3,3 procent sneller dan een jaar eerder. Een jaar eerder stond Nederland nog op de vierde positie van gemiddelde snelheid bij internetverbindingen.

In Nederland zijn we gezegend met een groot aantal breedbandverbindingen, namelijk 82 procent van het totaal. Alleen Zuid-Korea en Zwitserland hebben een hogere penetratie van breedbandverbindingen. Wel blijft Nederland achter op het gebied van snelle verbindingen ofwel pieksnelheid. Zo heeft men in Zuid-Korea, Japan en Hong-Kong een gemiddelde internetsnelheid van respectievelijk 49,2, 44,8, 57,5 Mbps. Absolute topper qua pieksnelheid is echter de Verenigde Arabische Emiraten met 111 Mbps. De gemiddelde snelheid ligt daar echter op 5,7 Mbps.

Wat betreft mobiel internet is het ook niet zo goed gesteld met Nederland. De snelheid van de gemeten providers bedraagt 1,8 Mbps, maar om welke twee providers het precies gaat is onduidelijk. Wat mobiel internet betreft doen andere Europese landen het beter, zo ligt de gemiddelde snelheid in Oostenrijk op maar liefst 8 Mbps. Wel moet opgemerkt worden dat niet alle providers zijn gemeten.

techzine.nl

Published On: 23-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht