Werknemers werken harder en beter wanneer ze een pauze krijgen om even te internetten. Zo'n 'web break' helpt zelfs meer dan een gewone pauze.

Een korte periode surfen tussen het werken door zorgt ervoor dat werknemers mentaal minder moe, minder verveeld en meer betrokken bij hun werk zijn. Deze positieve impact blijkt uit onderzoek van de nationale universiteit van Singapore, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Rust en energie
Internetten geeft meer rust en daarna werkenergie dan een gewone pauze, waarin werknemers bijvoorbeeld persoonlijke telefoongesprekken voeren, en eigen e-mails of sms-berichten afhandelen. Met name de activiteit 'persoonlijke mails' zorgt voor veel afleiding van het werk, wat na de korte pauze weer wordt hervat.

Het onderzoek 'Impact of cyberloafing on psychological engagement' omvatte twee tests: één met 96 studenten van een managementopleiding en één met 191 volwassenen. Die personen zijn voor elke test in drie groepen verdeeld. Eén kreeg geen pauze, één kreeg een pauze om te internetten, en één groep kreeg een gewone pauze waarin internet niet gebruikt mocht worden. Het ging om pauzes van 10 minuten na 20 minuten werk.

Jaren studie
Deze bevindingen echoën die van Australische onderzoekers uit begin 2009. De Singaporese onderzoekers hebben hun werk gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse Academy of Management. Die conferentie vond vorige week plaats. De eerste fase van hun onderzoek is al in 2008 uitgevoerd en een eerdere paper over deze materie stamt al uit 2002.
webwereld

Published On: 23-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht