Vodafone-klanten kunnen hun iPhone 3GS of iPad met een bepaalde simkaartreeks maar beter niet updaten naar iOS 4.3.

Het blijkt dat iPads en iPhone 3GS's vastlopen zodra er verbinding met Vodafone's 3G-netwerk wordt gemaakt of zodra de pincode wordt ingevoerd. Vodafone zoekt nog naar een oplossing. De provider raadt klanten volgens iPhoneclub.nl voorlopig aan niet te updaten naar iOS 4.3.

Simswap
Het probleem lijkt te maken te hebben met een specifieke serie simkaarten, waarvan de tweede reeks cijfers in het serienummer begint met een 7, meldt de site Geekswarm.nl. Op Nederlandse Vodafone-simkaarten is het serienummer met twee cijferreeksen weergegeven. De eerste serie is altijd 8931440300, de tweede reeks begint met een 7 of een 4. Volgens Geekswarm is het probleem op te lossen met een 'simswap', waarbij het 06-nummer wordt overgezet op een nieuwe SIM-kaart waarvan het tweede getal een vier als begincijfer heeft. Uit een test blijkt het apparaat dan na update naar iOS 4.3 niet te crashen.

Afgelopen week wamen veel klachten binnen van Vodafone-klanten die te maken kregen met crashende iPhones en iPads na het updaten naar iOS 4.3, dat op 10 maart verscheen. Bij andere providers zijn vooralsnog geen soortgelijke problemen bekend.

Ook batterijprobleem
Gebruikers van iOS 4.3 meldden vorige week ook problemen met hun batterijduur. De apparaten slurpen stroom, ook als ze niet worden gebruikt.

Webwereld

Published On: 21-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht