Omdat er zoveel mensen tegelijkertijd de iOS 5 update voor hun iPhones probeerden binnen te halen, hadden internetverbindingen het zwaar. Volgens een Britse isp zelfs zwaarder dan tijdens het WK.

Woensdagavond kraakte het internet onder iOS 5 downloads. De Britse isp AAISP merkte dat het internetverkeer flink toenam. De status van de verbindingen werd online besproken door de technische afdeling van de provider.

Het internetverbruik kent vaker pieken, "maar vanavond hebben ongelofelijk hoog verbruik gezien vanaf ongeveer 18.40 uur", staat te lezen op de site. "Dit is erger dan de traffic tijdens het WK!"

Pieken zijn 'ongekend'
De piek in het verkeer wordt ongekend genoemd. "We hebben nog nooit zoiets gezien." De routers die verbinding maken met de internet backbone, de core links, verwerkten 1Gb per seconde.

Het duurde even voordat de isp de oorzaak van de piek had gevonden. Eerst werd gedacht dat het een combinatie van een Windows-update en de iOS 5 update was maar die theorie wordt later van de hand gedaan. "We denken dat dit de iOS 5 uitgifte was."

De grote vraag naar de update zorgde ervoor dat veel gebruikers later konden updaten dan ze wilden. De servers van Apple hadden het zwaar. Ook waren er flink wat problemen bij de installatie. Telefoons crashten tijdens het installeren en in sommige gevallen bevroor het toestel helemaal.

Webwereld

Published On: 14-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht