Ongeveer een half jaar na de lancering van iOS 7 draait het besturingssysteem op 85 procent van alle iOS-apparaten.

Dat maakte Apple bekend.

De resterende 15 procent bestaat voor 12 procent uit iOS 6 en voor 3 procent uit 'overige iOS-versies'. Apple weet dat hoge percentage te bereiken omdat zelfs de iPad 2 en de iPhone 4 nog ondersteuning bieden voor iOS 7.

Begin december stond de teller op 74 procent, terwijl 22 procent van de apparaten destijds nog op iOS 6 draaide. iOS 6 deed het overigens nog beter dan iOS 7, met een penetratiegraad van maar liefst 93 procent in zes maanden tijd.

Inmiddels is iOS 7 al weer geupdatet naar iOS 7.1, maar Apple maakte niet bekend hoevaak de nieuwste versie al werd geinstalleerd. iOS 7.1 brengt onder andere snelheidsverbeteringen en de Carplay-functionaliteit.

Android

Omdat Apple zelf alle controle heeft over de hardware en software downloaden doorgaans veel mensen de nieuwste versie van iOS. Bij Android is het zo dat Google een nieuwe versie uitbrengt en fabrikanten als Samsung, HTC en LG dan nog hun eigen softwarelaag over het besturingssysteem installeren.

Dat kost vaak veel tijd en bovendien worden sommige toestellen helemaal nooit naar de nieuwste Androidversie geüpdatet. De Nexustoestellen die Google samen met een fabrikant maakt, beschikken wel altijd snel over de nieuwste variant.

nutech.nl

Published On: 26-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht