Apple heeft de bètaversie van iOS 7 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Het nieuwe besturingssysteem ziet er grafisch anders uit en heeft enkele functionele verbeteringen.

iOS 7 is vooral visueel flink op de schop gegaan met een nieuw design en er zijn enkele nieuwe features toegevoegd. De bètaversie en SDK zijn direct beschikbaar voor ontwikkelaars die zijn ingeschreven bij Apple en officieel verschijnt het besturingssysteem deze herfst. Hij is compatibel met iPhone 4 en hoger, iPad 2 en hoger en voor de iPod Touch van de vijfde generatie.

Nieuwe functionaliteiten

Behalve visuele wijzigingen zijn er ook nieuwe features toegevoegd, waarvan de meeste reeds bestaan op andere mobiele platforms. Zo heeft Apple nu multitasking toegevoegd voor alle apps, een meldingenvenster dat je van bovenaf naar beneden trekt en een venster om snel modi als trilstand of verbinding te wijzigen.

Een andere nieuwe app is AirDrop waarmee gebruikers via WiFi Direct bestanden delen. Safari is volledig scherm geworden en er is een coverflowachtig tabbladensysteem toegevoegd. En Siri heeft er een stem bijgekregen; deze keer een mannelijke. Apple belooft dat naast de Franse en Duitse spraakbegeleiding ook andere talen zullen volgen.

""

Muziekstreaming

iTunes Radio is de muziekstreamingdienst die de concurrentie moet aangaan met het hier populaire Spotify. Bij de app van Apple maken gebruikers zelf radiozenders aan die aan de hand van muziek die de gebruiker mooi vindt of verafschuwt steeds verder gepersonaliseerd. De dienst van Apple is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar en is gratis voor mensen met een iTunes Match-abonnement.

""

 

Webwereld

Published On: 12-06-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht