Bij het downloaden van een gratis app uit de App Store is het nodig om het wachtwoord van je Apple ID in te voeren. Voor gebruikers van een iPhone zonder Touch ID ongetwijfeld een bekende ergernis. Binnenkort is een wacht­woord niet meer nodig bij gratis apps.

In de beta van iOS 8.3 is een nieuwe optie beschikbaar waarmee je in kunt instellen geen wachtwoord te willen gebruiken voor gratis downloads uit de iTunes Store, iTunes Store en iBook Store. Dit werkt alleen voor iOS-apparaten die geen vingerafdruklezer hebben. 

De optie is te vinden bij Instellingen -> iTunes en App Store -> Wachtwoord­instellingen. Op apparaten met Touch ID kan dit niet uitgeschakeld worden omdat Apple waarschijnlijk van mening is dat het scannen van een vingerafdruk weinig moeite is. Het is ook mogelijk om het wachtwoord bij meerdere aankopen na elkaar uit te schakelen.

Beschikbaarheid iOS 8.3
iOS 8.3 is momenteel als beta beschikbaar voor ontwikkelaars en voor willekeurig geselecteerde gebruikers als semi-publieke beta. De definitieve versie wordt in april verwacht. Dit is verder nieuw in iOS 8.3:

Een Nederlands sprekende Siri
Emoji met diverse huidskleuren
Spamfilter voor ongewenste iMessage-berichten
Handiger switchen tussen 2G, 3G of 4G

 

OneMoreThing.nl

Published On: 24-03-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht