Apple heeft iOS 8.3 uitgebracht. De derde update voor iOS 8 bevat de Nederlandstalige versie van spraakassistent Siri. Daarmee komt de Nederlandstalige versie van Siri uit 3,5 jaar nadat Apple de functie introduceerde.

Gebruikers krijgen vanaf woensdagavond zeven uur een melding dat de update klaar staat op hun iOS-apparaat en via iTunes is de update ook binnen te halen. Het is voor het eerst dat Siri in het Nederlands werkt. Nederlandse gebruikers konden Siri al in het Engels gebruiken sinds oktober 2011, toen de functie debuteerde in de iPhone 4s.

De iOS 8.3-update met de Nederlandstalige Siri komt niet als een verrassing. In de tweede testversie van iOS 8.3 die in februari uitkwam, zat de functie al. Dat Apple aan ondersteuning voor Nederlands bij Siri werkte, kon al opgemaakt worden uit vacatures die Apple eerder publiceerde. Naast de nieuwe talen voor Siri zitten er ook nieuwe emoji's in iOS 8.3, waaronder een Nederlands vlaggetje.

De release volgt kort op iOS 8.2, dat niet al te lang geleden uitkwam. Volgens een eerder gerucht komt er bovendien nog een iOS 8.4 in de zomer, waarna dit najaar alweer iOS 9 zal moeten volgen. Of dat klopt, heeft Apple vooralsnog niet bevestigd.

 

Tweakers.net

Published On: 09-04-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht