Apple erkent officieel het te snel leeglopen van iPhone-accu's door iOS5. Een fix komt "over enkele weken".

Apple heeft de al bekende accuproblemen met de iPhone 4S en iOS5 toegegeven. Techblog AllThingsD van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft de officiële bekentenis losgekregen. Er zijn "enkele bugs gevonden" in iOS5, verklaart Apple. Die fouten in het besturingssystemen worden gerepareerd met een update, die "over enkele weken" uitkomt.

Niet alleen 4S
Het probleem lijkt niet alleen voor het nieuwste iPhone-model, de 4S, te gelden. Apple spreekt in de verklaring van een lager dan verwachte batterijduur op iOS5-apparaten. Het bedrijf stelt dat dit probleem is gemeld door een klein aantal klanten.

De nieuwste versie van Apple's besturingssysteem draait ook op de iPhone 4 en de 3G S, naast ook de iPad 1 en 2. Klachten van iPhone 4-gebruikers over acculeegloop na een upgrade naar iOS5 waren al opgedoken.

Bèta al beschikbaar
Vannacht is er voor developers al een proefversie beschikbaar gekomen van iOS 5.0.1. Die bèta van de aankomende release heeft al fixes voor het batterijprobleem. Daarnaast bevat 5.0.1 bugfixes voor documentsynchronisatie met Apple's cloudplatform iCloud, en brengt het enkele beveiligingsverbeteringen. De update is 811 MB groot.

De bèta voor developers heeft, wat in de regel geldt voor proefversies van Apple-software, een beperkte houdbaarheid. De bèta van iOS 5.0.1 verloopt op 14 december, merkt Apple-blog 9to5Mac op. Dat wil niet per definitie zeggen dat de nieuwe versie dan ook uitkomt, maar het komt wel overeen met Apple's mededeling dat de accufix over enkele weken uitkomt.

Update 16.45 uur:
In de nieuwe versie maakt Apple ook een eind aan de Smart Cover-bug, meldt techsite 9to5Mac. Gebruikers krijgen hiermee deels toegang tot een gelockte iPad 2 door de smart cover-hoes of een magneetje langs de zijkant te halen. Apple fixt de bug door de iPad 2 niet meer in slaapmode te laten gaan bij het sluiten van de Smart Cover tijdens het uitschakelscherm.

Webwereld

Published On: 04-11-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht