iPhones en iPads zijn straks te updaten zonder pc of Mac. Versie 5 van iOS update zichzelf via 3G- en WiFi-verbindingen. Apple stelt de nieuwste iOS5-bèta over-the-air beschikbaar aan ontwikkelaars.

Apple test nu de nieuwe iOS-functie voor het versturen van updates voor dat besturingssysteem via draadloze internetverbindingen. Dat kan via 3G of WiFi, meldt AppleInsider. Gebruikers van iOS5 bèta 3 kunnen over-the-air (OTA) een update downloaden.

Alleen versieverschillen
Dit is dan niet de volledige download van de nieuwe iOS-bètaversie, maar een zogeheten delta-update. Die bevat alleen de wijzigingen van de nieuwe versie ten opzichte van de al geïnstalleerde. Daardoor is de delta-update een stuk kleiner dan het complete besturingssysteem: 130 MB vergeleken met 700 tot 800 MB.

Bij een deel van de bèta-gebruikers is de update al automatisch gedownload en geïnstalleerd. De nieuwe build van Apple's mobiele besturingssysteem is ook te vinden in het instellingenscherm van iOS, dat een melding (badge) toont wanneer de update klaar staat voor installatie.

Niet voor jailbreakers
De automatische update werkt alleen als de iPhone meer dan 50 procent van de acculading over heeft. Gebruikers met een gejailbreakt toestel kunnen niet over-the-air updaten. Apple blokkeert dit namelijk door de Applications-map te checken, zo melden iPhone-hackers.

In de nieuwe iOS-build zitten tal van andere nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om documenten in Apple's kantoorpakket iWork gratis te synchroniseren via iCloud. Gebruikers kunnen zelf instellen of ze documenten alleen via WiFi of ook via 3G willen uploaden. Verder is het nu ook voor Windows-gebruikers mogelijk om hun iTunes-bibliotheek via WiFi te synchroniseren.

September
iOS5 bèta 4 is volgens Cult of Mac waarschijnlijk een van de laatste updates die Apple aan ontwikkelaars beschikbaar stelt. De definitieve lancering van het nieuwe besturingssysteem en van Apple's nieuwe online-diensten iCloud is in de herfst. Volgens geruchten in september. Overigens staan Windows XP-gebruikers in de kou wat iCloud betreft.

Webwereld

Published On: 26-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht