Apple heeft uitnodigingen rondgestuurd voor een persevenement op 7 maart. Naar verwachting kondigt de fabrikant dan een nieuwe iPad aan, maar door het lekken van serienummers blijkt dat er waarschijnlijk ook een nieuwe Apple TV aankomt.

 De uitnodiging van Apple toont een deel van het scherm, waarbij de suggestie moet worden gewekt dat het om een paneel met hoge schermresolutie gaat. Geruchten wezen er al op dat de iPad 3 een schermresolutie van 2048×1548 pixels krijgt. 9To5Mackreeg van een, naar eigen zeggen, betrouwbare bron een aantal serienummers te zien, die naar verluidt bij de nog aan te kondigen iPad 3 horen. Het gaat om drie verschillende types, met daarbij nog drie verschillende subtypen: dat kan bijvoorbeeld duiden op verschillende hoeveelheden intern geheugen, waarbij er gekozen kan worden tussen een wifi-only-versie, of een variant met 3g-ondersteuning. Het is nog onduidelijk wat een derde type in zou kunnen houden, maar mogelijk gaat het om een lte-versie.


""

Daarnaast kreeg de Apple-fansite een serienummer in handen van wat een nieuwe Apple TV moet worden. Alhoewel daar niet naar gehint wordt op Apples uitnodiging, wordt de aankondiging evenwel op 7 maart verwacht. Een van de verwachte features is een snellere processor die 1080p-materiaal kan afspelen. Ook blijkt uit de serienummers dat Apple nog een accessoire aan zal kondigen, maar daar ontbreken de details van. 

Er zijn de afgelopen tijd vele geruchten naar buiten gekomen over de releasedatum van de opvolger van de iPad 2. Deze lijkt nu vast te staan. Waar nog over gespeculeerd wordt is de soc die Apple zal gebruiken voor de nieuwe tablet. Volgens recente geruchten heeft de fabrikant twee opvolgers van de A5-soc, die in de iPhone 4S en iPad 2 draait, in ontwikkeling: de A5X en de A6. Het gaat respectievelijk om een dualcore en een quadcore. Ook zou Apple een nieuw geluidsformaat willen introduceren.


Tweakers

Published On: 28-02-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht