Na ‘antennagate’ kampt Apple volgens geruchten met een nieuw probleem rond de iPhone 4. Bepaalde hoesjes zouden krassen veroorzaken op de achterkant van het toestel waardoor na verloop van tijd het glazen omhulsel van de telefoon kan barsten.Dat meldt de website Gdgt.com op basis van anonieme bronnen. Het zou gaan om zogeheten slide-on hoesjes en niet om de rubberen varianten van Apple zelf. De slide-on hoesjes worden over de iPhone heen geschoven waarbij de achterkant kan beschadigen. Vervolgens zou de kans bestaan dat de gehele achterkant van het toestel barst.

'Ernstige zorgen'
Apple is volgens de bronnen op de hoogte van de problemen. Het bedrijf zou zich ernstig zorgen maken en stopte met de verkoop van bijna alle hoesjes van derden via de online winkel. Ook in de fysieke winkels, in in ieder geval de Verenigde Staten, is de verkoop aan banden gelegd. Het bedrijf kan niet voorkomen dat dergelijke hoesjes worden verkocht buiten de verkoopkanalen van Apple om. Het bedrijf zou inmiddels een speciale afdeling ingericht hebben om de zaak te onderzoeken. Apple heeft zelf nog niets gezegd over de geruchten.

Antenne
Vlak na de lancering van de iPhone 4 klaagden veel gebruikers over de overgevoelige antenne waardoor het signaal weg zou vallen. Apple besloot daarom de gebruikers te voorzien van gratis hoesjes om dit probleem tegen te gaan. Het probleem werd al snel 'antennagate' genoemd. Gdgt.com heeft de vermeende nieuwe problemen al uitgeroepen tot 'glassgate'.Bron: © NU.nl/Colin van Hoek

Published On: 08-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht