De nieuwe iPhone van Apple moet eind september in de winkels liggen. Hij is dunner, lichter en heeft een betere camera. De productie is wat vertraagd doordat het apparaat zo dun moet zijn.

Het bedrijf heeft verschillende componenten besteld die ervoor moeten zorgen dat de nieuwe iPhone nog deze herfst in de winkels ligt. De iPhone 5, zoals velen denken dat het apparaat gaat heten, is dunner, lichter en heeft een camera van 8 Megapixel.

Qualcomm-chips?
Daarnaast zegt een bron van de krant dat de nieuwe iPhone gebruik gaat maken van Qualcomm's draadloze chips. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van radiochips van Intel, die daarvoor de wireless-chipsdivisie heeft gekocht van het Duitse Infineon Technologies. Apple gebruikt al chips van Qualcomm in zijn speciale iPhone 4 voor Verizon. Dat is een CDMA-uitvoering (Code Division Multiple Access) in plaats van de reguliere gsm-uitvoering van de iPhone.

Volgens de bronnen van de krant had Apple de nieuwste versie van zijn telefoon wel degelijk gepland staan voor presentatie tijdens de jaarlijkse developer conferentie begin juni. Op dat moment was het nieuwe toestel nog niet klaar. Er wordt ook gewaarschuwd dat de lancering van de nieuwe iPhone nog verder uitgesteld kan worden als iPhone-fabrikant Hon Hai Precision (eigenaar van productiebedrijf Foxconn) het productieniveau niet op peil krijgt.

Moeilijk te fabriceren
Vorige maand waarschuwde het bedrijf al dat het productieniveau niet naar wens was, vooral omdat het erg lastig is om zo veel componenten in een apparaat te installeren dat zo dun is. Apple heeft sinds de lancering van de telefoon in 2007 108,6 miljoen iPhones verkocht. In het afgelopen kwartaal, dat afliep in maart, bestond ongeveer de helft van de 24,7 miljard omzet van het bedrijf uit iPhone-inkomsten.

Beleggers op Wall Street lopen nog niet erg warm voor het nieuwe toestel. Volgens de zakenkrant verwachten analisten niet dat de iPhone 5 grote verbeteringen met zich mee zal brengen, dus zullen iPhone 4-gebruikers minder geneigd zijn vroeg over te stappen.

'iPhone 6 radicaal anders'
Investeerders verwachten wel dat Apple volgend jaar een grote slag gaat maken. Het bedrijf van Steve Jobs zou dan zeer veel veranderingen aanbrengen in het iPhone-ontwerp. Er zou onder andere nagedacht worden over nieuwe manieren om de telefoon op te laden.

Webwereld

Published On: 07-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht