De iPhone 5 wordt mogelijk uitgerust met een gebogen scherm. Apple zou inmiddels twee- tot driehonderd machines hebben gekocht die het glas voor dit scherm moeten snijden.

Dat stelt Digitimes.com op basis van bronnen bij fabrikanten.
Deze fabrikanten zouden niet staan te trappelen om het gebogen glas te maken omdat de machines die deze schermen kunnen produceren enorme investeringen vragen. Volgens de bronnen heeft Apple daarom zelf machines aangeschaft.

Zodra het rendement van de machines verbetert, zullen de apparaten in gebruik worden genomen. Volgens de laatste geruchten zal de iPhone 5, of iPhone 4S zoals het nieuwe toestel volgens sommigen gaat heten, in september op de markt verschijnen.

Meelezen
Overigens is ook bekend geworden dat Apple in 2009 een patentaanvraag heeft gedaan voor een scherm dat het onmogelijk maakt stiekem mee te lezen.

Apparaten die eventueel uitgerust worden met het nog te ontwikkelen scherm krijgen een functie waarmee de gebruiker de leesbaarheid van het scherm kan aanpassen.Daarna is het niet mogelijk om vanuit een bepaalde hoek het scherm te lezen. Alleen de gebruiker, die het apparaat recht voor zich houdt, kan dan nog zien wat er op het scherm gebeurt.

Wanneer en of deze schermen in productie gaan is niet bekend.
 

nu.nl

Published On: 23-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht