Oktober. Dan verschijnt de iPhone 5 op de Europese markt, weten ingewijden bij iPhone-distributeur Swisscom zeker. De annoncering lijkt in september plaats te vinden, en de aanwijzingen dat het begeerde apparaat dan meteen in de VS te koop is, worden steeds sterker.

De voorspelling dat de iPhone 5 in september aangekondigd wordt en vanaf oktober in Europa te krijgen is, is afkomstig van de website iPhone Italia. De melding van september als introductiedatum is in lijn met een eerder bericht, waarin overigens ook sprake was van de introductie van een iPad 3. Voor dat laatste apparaat wordt inmiddels uitgegaan van een introductie eind dit jaar, maar de aanwijzingen dat Apple de iPhone 5 in september uitbrengt worden wel steeds sterker.

Boy Genius Report, bijvoorbeeld, meldt dat het Amerikaanse telecombedrijf AT&T voorbereidingen treft voor grote drukte. Managers zijn geïnstrueerd om ervoor te zorgen dat trainingen van medewerkers zo snel mogelijk afgerond worden, kennelijk om voor maximale beschikbaarheid te zorgen.

Ook in Engeland voorbereidingen
Cnet constateerde dat Apple zich in Engeland eveneens voorbereidt op drukte. Het zag na een tip advertenties voor verkopers in de Apple Stores 'voor een opwindend project in de periode 16 augustus tot 29 oktober'. Volgens Cnet zou daaruit zelfs afgeleid kunnen worden dat de iPhone 5 op 16 augustus op de markt komt.

Apples financieel directeur Peter Oppenheimer leek bij de presentatie van Appels kwartaalcijfers echter te zinspelen op een introductie in september. Hij zei althans dat de resultaten in het komende kwartaal beïnvloed zouden worden door iOS 5, iCloud en ‘een productvernieuwing waar hij nog niets over kon zeggen’. Onafhankelijk daarvan meldde Verizon dat het verwacht dat zijn derdekwartaalresultaten een zetje zullen krijgen van de nieuwe iPhone.

Grote belangstelling bij consumenten
De commotie rond de introductiedatum van de iPhone 5 lijkt wat overdreven, maar de komst van het apparaat – dat oorspronkelijk in juni werd verwacht – wekt grote verwachtingen. Een enquête van de Pricegrabber-site van Experian onder 2852 consumenten wees uit, dat 35 procent een iPhone 5 ongezien zou kopen.

Automatiseringgids

Published On: 28-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht