Analisten kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, de iPhone 5c is een flop. Als het zelfs in De Telegraaf staat, dan moét het wel waar zijn. Toch? Als gekeken wordt naar verkoopcijfers van Amerikaanse providers, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Uit cijfers die AppleInsider publiceerde, blijkt dat iPhone 5c beter verkoopt dan de topmodellen van HTC, Nokia, Sony en Motorola. Bij een aantal Amerikaanse providers was zelfs de Samsung Galaxy S4 geen partij voor de kleurrijke smartphone van Apple. 

Criticasters riepen voordat de iPhone 5s met 64-bit en Touch ID uitkwam dat Apple ‘DOOMED‘ was en niet meer kon innoveren. Toen de iPhone 5s de bestverkochte smartphone ter wereld werd, verplaatste de negatieve aandacht zich naar de iPhone 5c. In de schaduw van de monsterlijke verkoopcijfers van de iPhone 5s was de iPhone 5c een eenvoudig mikpunt.

Het effect van de iPhone 5c is meteen zichtbaar in bovenstaande verkoopcijfers. Voor de release van de iPhone 5s en 5c wisten HTC, Nokia, Sony en Motorola nog een plaatsje in de top 3 best verkochte smartphones te bemachtigen. De iPhone 5c rekende echter meteen af met de andere fabrikanten en kon alleen op wat tegenwicht van de Samsung Galaxy S4 rekenen. Dit effect is ook in de opvolgende maanden te zien.

Opgemerkt moet worden dat de cijfers over de Amerikaanse markt gaan, daar worden toestellen zwaar gesubsidieerd door telecomproviders. De Verenigde Staten zijn echter een van de belangrijkste markten voor Apple, de iPhone 5c een flop noemen is daarom op zijn minst discutabel.

onemorething.nl

Published On: 24-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht