De geruchten over een nieuwe iPhone beginnen traditioneel vroeg, maar dit jaar is er aan het begin van het jaar al veel geschreven over de verwachte iPhone 6. NUtech.nl zet de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

 

1.) Groter

Eén ding lijkt zeker; de iPhone 6 krijgt een groter scherm. Hoogstwaarschijnlijk komen er twee varianten uit: Eén met een 4,7 inch-scherm en één met een 5,5 inch-scherm.

Hoewel lange tijd werd aangenomen dat de 5,5 inch-versie pas later op de markt zou verschijnen, wijzen recente geruchten erop dat de grootste variant tegelijk met een 4,7 inch iPhone 6 zal worden uitgebracht. Mogelijks gebeurt dat dan wel in beperkt volume.

Het huidige schermformaat ligt op 'slechts' 4 inch en dat is in vergelijking met de concurrentie behoorlijk klein.

 

2.) Ontwerp

Het nieuwe en grotere ontwerp lijkt inmiddels ook bevestigd. Het toestel zou daarnaast flink dunnere randen rond het scherm krijgen waardoor de telefoon relatief gezien minder hoeft te 'groeien'.

Naar verluidt gaat de iPhone 6 eruit zijn als een combinatie tussen de iPod Touch en een normale iPhone. Dat moet resulteren in afgeronde randen tussen de voor en achterkant. De grotere iPhone 6 zou bovendien een erg dun ontwerp krijgen. 

Inmiddels zijn de eerste foto's al gelekt. De randen die op de foto's te zien zijn op de achterkant van het toestel zouden naar verluidt niet ni het uiteindelijke ontwerp terugkomen.

 

3.) Saffieren scherm

Nog niet zo zeker als het formaat, maar wel een gerucht dat veel terugkomt is het saffieren scherm. Het extra sterke materiaal wordt al gebruikt voor de thuisknop en camerasensor. Het materiaal krast minder snel en dat zou het scherm resistenter moeten maken voor beschadigingen.

Apple zou een flinke voorraad saffier hebben gekocht en is in het bezit van een fabriek in Arizona waar de saffieren schermen geproduceerd zouden kunnen worden. Desondanks stelde een recent gerucht dat alleen de variant van 5,5 inch een saffieren scherm krijgt, en dat het toestel door de schaarste van het materiaal in beperkte mate beschikbaar zal zijn.

De iPhone 6 van 4,7 inch zou een 'gewoon' scherm van Gorilla Glass krijgen, het materiaal dat nu ook al wordt gebruikt voor iPhones.

 

4.) Camera

Naar verluidt krijgt de iPhone 6 een nieuwe camerasensor van Sony. Deze sensor zou uitgerust zijn met 13 in plaats van 8 megapixels en groter zijn waardoor er meer licht kan worden opgevangen.

Qua megapixels lag Apple altijd achter op de concurrentie, maar de kwaliteit van foto's is uitstekend. Ook gaan er geruchten over een verbeterde camera aan de voorzijde. Details daarover ontbreken echter.

 

5.) Datum

Het lijkt inmiddels duidelijk dat de iPhone 6 in september wordt geïntroduceerd. De meeste bronnen spreken van een lancering in die maand. Bovendien is Apple een bedrijf van gewoontes. In de afgelopen twee jaar bracht het bedrijf de nieuwe versie van iOS precies honderd dagen na de presentatie uit. Twee dagen daarna volgde dan de nieuwe iPhone.

Dit jaar heeft Apple iOS op 2 juni gepresenteerd. Dit zou betekenen dat iOS 8 op 10 september zou lanceren, waarna de nieuwe iPhone na twee dagen volgt. Die datum valt op 12 september.

Reuters meldt dat alleen de 4,7 inch-versie al in september klaar zal zijn. De massaproductie van 5,5 inch-variant zou vertraging hebben opgelopen en mogelijk pas in 2015 op de markt verschijnen. De Economic Daily News stelt dat de 5,5 inch-versie wel gewoon in september uitkomt.

 

 

nu.nl

Published On: 21-08-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht