Nu de iPhone 5S aangekondigd is en in een aantal landen ook al over de toonbank gaat, lijkt het voor de geruchtenmolen een gepast moment om alvast op gang te komen met verhalen over de iPhone 6. Er zijn meederde betrouwbare bronnen die claimen dat Apple de nieuwe smartphone van een groter scherm zal voorzien.

De iPhone 5-modellen beschikken allen over een scherm van 4 inch. Alle eerdere modellen hielden vast aan een scherm van 3,5 inch. Voor de iPhone 6 zou Apple echter overstappen op een schermgrootte van 4,8 inch. Dat zou de grootste stap tot nog toe betekenen.

Analist Peter Misek van Jefferies & Co. heeft vanuit zijn bronnen uit de productieketen vernomen dat de iPhone 6 een groter scherm krijgt. Dat zou ervoor zorgen dat mensen ook eerder over zullen stappen op de iPhone 6, wanneer deze eenmaal op de markt is. Die beweringen zorgen er in een klap voor dat de Misek heeft besloten om Apple's aandelen aan te bevelen. Eerder werd juist aangeraden om geen nieuwe investeringen in Apple te doen. Voor de korte termijn ziet de investeerder nog steeds risico's, maar door de komst van een grotere iPhone wordt toch aangeraden om nu aandelen in te slaan.

Misek wordt momenteel gezien als een van de beste Apple-analisten en bleek het in het verleden al regelmatig juist te hebben. Geruchten over een grotere iPhone gaan al lange tijd, maar lijken de afgelopen maanden concreter te worden. Het zal waarschijnlijk nog wel een krap jaar duren voordat de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt.

Techzine

Published On: 08-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht