Whatsapp, de meest populaire berichtenapp van Nederland, is vanaf woensdag gratis te downloaden. Wie de app een jaar lang heeft gebruikt moet echter 89 eurocent per jaar gaan betalen voor een abonnement.

Dat meldt Forbes woensdag.

Ook op Android, Windows Phone en Blackberry heeft Whatsapp al zo'n verdienmodel. Veel Android-gebruikers betalen echter niet. Sommigen lijken een levenslang gratis abonnement te hebben en anderen kunnen meldingen dat er moet worden betaald wegdrukken.

Voorheen kostte de app op de iPhone 89 cent, waarna deze levenslang gratis gebruikt kon worden. Enkele maanden geleden stelde CEO Jan Koum echter al dat er zou worden overgestapt op een abonnementenstructuur.

iPhone-gebruikers die in het verleden al eens 89 cent voor de app hebben betaald hoeven de jaarlijkse abonnementskosten niet te betalen. Het gaat dus alleen om nieuwe gebruikers.

De opkomst van diensten als Whatsapp zorgt wereldwijd voor grote veranderingen bij mobiele providers, die de inkomsten uit sms'jes sterk zien teruglopen. In april werden er wereldwijd voor het eerst meer berichten verstuurd met apps dan via sms.

NU.nl

Published On: 17-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht