De temperaturen stijgen weer en prompt hebben iPhone-bezitters weer te maken met oververhitte telefoons. Ligt hij te lang in de zon dan schakelt hij automatisch uit.

Als een iPhone te heet wordt gaat het scherm op zwart en krijgen gebruikers de melding te zien: "Temperatuur. De iPhone moet afkoelen voordat u deze kunt gebruiken." Verschillende gebruikers melden op Twitter dat probleem te hebben.

Voorzorgsmaatregel
Het gaat om een voorzorgsmaatregel van Apple. De telefoon schakelt automatisch uit op het moment dat het toestel te koud of te warm wordt. "Gebruik de iPhone, iPad en iPod touch (4e generatie) in een omgeving waar de temperatuur tussen 0 en 35 ºC (32 en 95 ºF) ligt. Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, is de gebruiksduur van de batterij mogelijk tijdelijk korter of werkt het apparaat mogelijk tijdelijk niet naar behoren", meldt Apple op een ondersteuningspagina.

Apple raadt aan het toestel te bewaren in een omgeving waar de temperatuur tussen -20 en 45 ºC ligt. "Laat het apparaat niet achter in de auto, aangezien de temperatuur in een geparkeerde auto hoger kan zijn dan de hierboven aangegeven temperaturen", voegt de fabrikant er nog aan toe. Ook moet het toestel het liefst uit direct zonlicht blijven.

Ook voor iPad en iPod
Oververhitting of onderkoeling kan tot gevolg hebben dat de telefoon niet meer laadt. Daarnaast kan de helderheid van het beeldscherm afnemen, het telefoonsignaal zwakker worden, de locatievoorzieningen kunnen worden uitgeschakeld en de flits van de camera kan het niet meer doen. Daarnaast kan de afkoelingswaarschuwing worden getoond. Ook iPads en de iPod Touch kunnen dezelfde problemen vertonen. In 2009 werd het verschijnsel voor het eerst gemeld.

Apple doet dit om de componenten van het apparaat te beschermen. "Wanneer dit bericht verschijnt, schakelt u het apparaat uit en verplaatst u het naar een koelere omgeving waar u het laat afkoelen voordat u het opnieuw gebruikt."

""

Webwereld

Published On: 22-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht