Hoe gebruik ik Skype?

Hoe gebruik ik Skype?

Vraag:

Hoe gebruik ik Skype?

Microsoft heeft te kennen gegeven dat het de stekker uit Windows Live Messenger (ook wel MSN) trekt. In plaats daarvan richt het nu alle pijlen opSkype, de internetbeldienst die Microsoft voor veel geld heeft overgenomen. Niet iedereen is hier blij mee, want het is toch even wennen. Helemaal wanneer je al je contacten in MSN hebt opgebouwd en Skype nog nooit gebruikt hebt.

Toch is de overstap niet zo erg als het lijkt. Skype heeft erg veel functies die de switch van Windows Live Messenger moeten vergemakkelijken. Wellicht ben je nog blijer om te horen dat Arthur in dit artikel uitlegt hoe je eenvoudig al je vrienden van MSN importeert in Skype; je raakt dus geen makker kwijt! In deze post leg ik je uit hoe Skype werkt.
Tags: skype,msn,windows,mac

Antwoord:

De installatie

Tijdens de installatie worden je gelijk al enkele dingen gevraagd die de gebruikservaring moeten verbeteren. Zo krijg je de optie om Klik-en-bel te installeren. Deze functie zorgt ervoor dat je via Skype direct een telefoonnummer kan bellen zodra die staat weergegeven op een website.

De eerste keer aanmelden

Wanneer je Skype opstart maak je eerst een account aan. Dit gaat al snel, maar wordt je nog makkelijker gemaakt! Inloggen met je Facebook-profiel of Microsoft-account is namelijk beide mogelijk. Zo bespaar je enkele seconden en staat gelijk al je informatie ingevuld.

Zodra je eenmaal een account hebt aangemaakt dan is het tijd om een profielfoto in te stellen. Deze maak je met behulp van je webcam of je kiest een kiekje die je al op je computer hebt staan.

Gesprekken voeren

Nu je eenmaal in Skype zit is het tijd om het te gebruiken waar het voor gemaakt is: chatten en bellen. Klik op een contact om het chatscherm te openen. Begin met typen, of klik op ‘Bellen’ of ‘Videogesprek’ om direct met je maatje te praten.

Net als in Windows Live Messenger voeg je overigens eenvoudig emoticons in.

Niet iedereen heeft Skype. Dat maakt communiceren met Skype-loze personen echter niet onmogelijk. Skype heeft namelijk ook een belfunctie voor gewone telefoonnummers. Klik op ‘Bel telefoonnummers’ links bovenin en er verschijnt een nummertoetsenbord. Vul hier het nummer in – let op dat je naar het juiste land belt door het bijbehorende vlaggetje te kiezen – en druk op de groene knop. Er wordt een verbinding gemaakt als ware je met een echte telefoon belt. De tarieven zijn via Skype overigens veel lager dan via je mobiele of vaste telefoon, vooral wanneer je naar het buitenland belt. Wil je weten hoeveel je betaalt, neem dan hier een kijkje.

Zo eenvoudig is het werken met Skype. Je hebt al je MSN-vrienden en Facebook-kornuiten gewoon binnen handbereik en krijgt zelfs nog wat extra opties. Ben jij al overtuigd, download het programma dan hier.