Hoe een netwerkprinter in te stellen via QNAP NAS?

Hoe een netwerkprinter in te stellen via QNAP NAS?

Vraag:

Hoe een netwerkprinter in te stellen via QNAP NAS?
Tags: printer,qnap,nas,instellen

Antwoord:

Een printerserver voor uw thuis- of kantoornetwerk kan worden gebruik om één of meer USB-printers te delen met meerdere computers. In plaats van elke printer apart aan te sluiten op een computer kunt u eenvoudigweg 3 USB-printers op de USB-poorten van een QNAP Turbo NAS aansluiten, waardoor elke computer op uw netwerk in staat wordt gesteld om afdruktaken snel naar deze netwerkprinters te sturen. Hierdoor wordt er op tijd en geld bespaard.

De printerserverfunctie op QNAP NAS is uitgerust met verbeterde opties zoals een Internet Printing Protocol (IPP), zero-configuratie-instelling via Bonjour, en een Samba afdrukprotocol voor zowel thuis als op kantoor. U kunt de status van een wachtrij in de printer controleren en beheren via een webinterface. Er is een extra beveiligingsoptie voor de het toestaan van het maken van afdrukken op basis van het IP-adres en de domeinnaam.

QNAP NAS ondersteunt het delen van printers onder Windows, Mac, en Linux OS. Voor het instellen van een netwerkprinter via QNAP NAS moet u de volgende stappen volgen:
Sluit een USB-printer aan

Sluit een USB-printer aan op een USB-poort van de Turbo NAS. De aangesloten printer zal worden weergegeven in “Extern apparaat” > “USB-printer” van de webadministratie van de NAS.