Hoe lees je het tabblad “prestaties” uit binnen Windows Taakbeheer?
Tags: windows, taakbeheer, prestaties
Prestatiemeters
Op het tabblad Prestaties ziet u een dynamisch overzicht van de prestaties van de computer. De volgende informatie is hierin opgenomen:
Grafieken voor CPU- en geheugengebruik
Totalen voor het aantal ingangen, threads en processen die op de computer worden uitgevoerd.
Totalen, in kilobytes, voor fysiek geheugen, kernelgeheugen en toegewezen geheugen.
De gegevens in Taakbeheer bijwerken
Opmerkingen
Prestaties – overzicht van velden
Op het tabblad Prestaties wordt een dynamisch overzicht weergegeven van de prestaties van de computer.
Kies een van de volgende onderdelen voor meer informatie:
CPU-gebruik
Een grafiek waarin de tijd dat de processor werkt in procenten wordt weergegeven. Deze teller is een primaire indicator voor processoractiviteit. Bekijk deze grafiek om te zien hoeveel verwerkingstijd u gebruikt. Als de computer langzaam lijkt, geeft deze grafiek mogelijk een hoger percentage aan.
Geschiedenis van CPU-gebruik
Een grafiek die weergeeft hoeveel de CPU de laatste tijd is gebruikt. Het voorbeeld dat wordt weergegeven in de grafiek is afhankelijk van de waarde die u selecteert voor de Bijwerksnelheid in het menu Beeld. Frequentie waarmee updates worden uitgevoerd: Hoog = tweemaal per seconde; Standaard = eenmaal per twee seconden; Laag = eenmaal per vier seconden; Onderbroken = weergave wordt niet automatisch bijgewerkt.
Gebruik van wisselbestand
Het deel van het wisselbestand dat wordt gebruikt door het systeem. Als de computer het wisselbestand bijna volledig gebruikt, kunt u het bestand vergroten.
Geschiedenis van wisselbestandsgebruik
Grafiek die weergeeft welk deel van het wisselbestand de laatste tijd is gebruikt. Het voorbeeld dat wordt weergegeven in de grafiek is afhankelijk van de waarde die u selecteert voor de Bijwerksnelheid in het menu Beeld.
Totalen
Totalen voor het aantal ingangen, threads en processen die op de computer worden uitgevoerd.
Toegewezen geheugen (kB)
Geheugen dat is toegewezen aan programma’s en het besturingssysteem. Omdat er geheugen is gekopieerd naar het wisselbestand (het zogenaamde virtuele geheugen), is het mogelijk dat de waarde bij Piek het maximale fysieke geheugen overschrijdt. De waarde voor Totaal is gelijk aan de waarde die wordt weergegeven in de grafiek Geschiedenis van wisselbestandsgebruik.
Fysiek geheugen (kB)
Het totale fysieke geheugen, oftewel RAM-geheugen, dat op de computer is geïnstalleerd. Beschikbaar staat voor de hoeveelheid geheugen dat beschikbaar is voor gebruik. De Systeemcache geeft het huidige fysieke geheugen weer dat wordt gebruikt om pagina’s van geopende bestanden toe te wijzen.
Kernelgeheugen (kB)
Geheugen dat wordt gebruikt door de kernel- en apparaatstuurprogramma’s van het besturingssysteem. In wisselbestand is geheugen dat kan worden gekopieerd naar het wisselbestand, waarbij het fysieke geheugen wordt vrijgemaakt. Het fysieke geheugen kan vervolgens worden gebruikt door het besturingssysteem. Niet in wisselbestand is geheugen dat aanwezig blijft in het fysieke geheugen en niet wordt gekopieerd naar het wisselbestand.
De weergaveopties in Taakbeheer wijzigen
Opmerking