Kinderen in de Verenigde Staten willen elektronische spullen hebben voor Kerstmis, dat is op zich niets nieuws maar dit jaar zijn met name de producten van Apple enorm populair. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Duracell Toy Report.
Uit het onderzoek blijkt dat jongeren in de VS tussen de 13-16 jaar het liefst een Apple-product willen voor Kerstmis. Met name de iPad, iPod touch en de iPhone 4 zijn de meest gewilde kerstcadeaus van dit jaar. Zelfs bij kleine kinderen blijkt een voorkeur te zijn voor een Apple-product. Maar liefst 17 procent van de kinderen tussen de 5 en de 8 jaar wil graag een Apple-product. In de leeftijd van 9 tot 12 jaar wil 50 procent van kinderen producten van Apple. Zowel jongens als meisjes hadden de iPad, iPhone of de iPod touch in hun top drie staan.
Voor het onderzoek ondervroeg het bedrijf Duracell 2.138 ouders en kinderen. Hieruit bleek dat drie van de vijf ouders cadeaus geven waarmee ze de kids tijdens de kerstdagen rustig kunnen houden. “Jongeren onder de 16 jaar zijn hecht geraakt met de technologie”, vertelt een woordvoerder van Duracell. Verder doen andere technologie bedrijven het ook goed in de lijst van meest gewilde items, zo staat de nieuwe Kinect voor de Xbox 360 op plaats vier, de Flip Video Camera op plaats zes en de Playstation Move op plaats acht. Het videospel Barbie Video Girl sluit de lijst af op plaats tien.
De volledige lijst:
1. iPhone 4 (14%)
2. iPod touch (13%)
3. iPad (12%)
4. Kinect for Xbox (6%)
5. Zhu Zhu Pet Hamsters / Kung Zhu Hamsters (5%)
6. Flip Video Camera (4%)
7. Toy Story 3 Jet Pack Buzz Lightyear (4%)
8. PlayStation Move (4%)
9. LEGO Harry Potter Years 1-4 Video Game (3%)
10. Barbie Video Girl (3%)
 
Techzine

Published On: 29-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht