Apple zou een grote productlancering gepland hebben voor het einde van het jaar. De productlancering zou 'een fors probleem' vormen voor Netflix en andere concurrenten. Volgens DailyTech zijn deze uitspraken afkomstig van een voormalige medewerker van Apple die anoniem wil blijven en wordt gedoeld op een Apple-branded lcd-tv. 

Apple zou een partner zoeken voor de ontwikkeling van een lcd-tv die nauw samenwerkt met de iTunes-diensten. Samsung zou wel oren hebben naar de samenwerking, al is niet duidelijk of er ook echt een deal is. De Apple-tv ("iTV") zou aanvankelijk samen met de iPhone 5 geïntroduceerd worden, maar de lancering kan ook tegen het einde van het jaar plaatsvinden als Steve Jobs nog niet tevreden is over het eindproduct. De iTV zou dezelfde interface krijgen als de losse Apple TV die over de toonbank gaat.

Tegelijkertijd zetten analisten vraagtekens bij een mogelijke tv van Apple. De Apple TV wordt al tijdenlang gekscherend een 'hobby' van Steve Jobs genoemd, omdat de verkoopcijfers erg laag zijn. Zelfs het laatste model, dat aanzienlijk kleiner, goedkoper en gebruiksvriendelijker is, is uiteindelijk geen verkoopkanon gebleken. Om nu complete lcd-tv's met Apple TV-functionaliteit aan te bieden zou een flink risico voor Apple betekenen.

pcm

Published On: 23-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht