KPN brengt dinsdag een app uit waarmee klanten live tv kunnen kijken via Androidtablets. Ook worden nieuwe smartphone-applicaties gelanceerd.

Sinds september is het al mogelijk om via de iPad tv te kijken, maar dinsdag worden daar ook Androidtablets aan toegevoegd. Bovendien wordt de iPad-app uitgebreid.

Daarnaast zal KPN dinsdag aparte applicaties lanceren voor de iPhone en Androidtelefoons. Met deze apps kunnen klanten de programmagids bekijken en op afstand opnemen.

De grootste lancering is echter die van de bovengenoemde tabletapplicatie voor Android waarmee klanten live televisie kunnen kijken via hun tabletcomputer. NU.nl kreeg al even de kans om met de nieuwe app te spelen.


Aanbod

Het is mogelijk om uit twintig zenders te kiezen waaronder alle grote Nederlanders zenders en een aantal extra kanalen als CNN en National Geographic. Kijkers kunnen gemakkelijk tussen de zenders heen en weer switchen en krijgen desgevraagd de live uitzendingen die op dat moment op tv zijn te zien.

Zo is het mogelijk om op de bank met de tv aan naar de ene zender te kijken en daarnaast of ergens anders in en rond het huis naar een heel andere zender. Ook kan de tablet bijvoorbeeld gebruikt worden om in slaapkamers naar programma’s te kijken en is een tweede (of derde) tv minder snel nodig, aldus KPN.


Opnemen

Klanten kunnen via de app voor Androidtablets ook programma’s opnemen én terugkijken. Deze functionaliteit is ook aan de al bestaande iPad-app toegevoegd. Zo zijn bijvoorbeeld Uitzending Gemist en RTL Gemist beschikbaar en zijn de meest recente gemiste programma’s in één overzicht te zien.

De app past de kwaliteit van de video’s aan aan de bandbreedte die beschikbaar is zodat ook op iets minder snelle internetverbindingen altijd uitzendingen beschikbaar zijn.


Videotheek

Op termijn wil KPN ook de digitale videotheek die klanten via de settopbox kunnen raadplegen, beschikbaar maken op de tabletapplicaties. Over deze rechten wordt echter nog onderhandeld. Hoe lang de huurfunctionaliteit nog op zich laat wachten is niet bekend.

Wel is duidelijk dat in de eerste helft van 2012 ook smartphones uitgerust zullen worden met live tv kijken. Ziggo maakte vorige week bekend dat dat bij deze aanbieder al kan.

Om de applicatie te gebruiken is geen extra betaling nodig. De klant moet alleen internet van KPN afnemen. Om opnames te kunnen beheren en terugkijken is het Opnemen Pakket nodig van 5 euro per maand.

www.nu.nl

Published On: 20-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht